Heremakono lagere school project

Heremakono lagere school project

We hebben een noodoproep gehad van het dorpshoofd en de ouderlingen van Heremakono om hen te helpen met de bouw van een school.

Heremakono is een dorpje dat zo’n 11 km van Kabala ligt. Het heeft ongeveer 4.000 inwoners en meer dan 500 van hen zijn kinderen tussen de vier en twaalf jaar oud.

Tot nu toe is de enige school in Heremakono een gebouwtje met twee lokalen. Hierdoor zitten kinderen met zeer uiteenlopende leeftijden en lesniveaus bij elkaar in één klaslokaal. Uiteraard draagt dit niet bij aan een kwalitatief hoge en efficiënte scholing.

Gezien de hoge urgentie, hebben we besloten in te gaan op het verzoek van de bewoners van Heremakono. Met behulp van onze fondsen zijn ze gestart met de bouw van hun nieuwe school. Onze groepsleden in Sierra Leone hebben ons laten weten dat de bewoners van Heremakono bijzonder hard werken. We moeten er net zo hard voor werken om ervoor te blijven zorgen dat er genoeg geld beschikbaar is!

De nieuwe school in Heremakono krijgt zes klaslokalen en een lerarenkamer. Daarbij komt er een apart gebouw met vier toiletten. Zo gauw we foto’s van het bouwterrein hebben zullen we ze uploaden.

Naast de bouwmaterialen vallen binnen het projectbudget ook de salarissen van de leraren voor een periode van drie jaar, schooluniformen voor alle leerlingen en de onderhoudskosten voor de periode van drie jaar waarbinnen de school onder de verantwoordelijkheid van AfroNed valt. In totaal is er € 46.000,- nodig om de droom van de bewoners van Heremakono uit te laten komen. Iedere hulp om dit bedrag bijeen te krijgen is meer dan welkom!

Op dit moment zijn er twee officiele sponsors voor dit project: NCDO en het Zandvlietcollege in Den Haag.