Historie

AfroNed is een charitatieve instelling, in 2006 opgericht door Binta Jalloh. Binta kwam naar Nederland in 1990 en is zeer gedreven haar geboorteland te helpen bij de wederopbouw. 10 jaar burgeroorlog heeft een verwoestend effect gehad op Sierra Leone en haar bevolking in schrijnende armoede achtergelaten.organisatie begon als een privéproject, waarbij kleding, speelgoed en schoolmaterialen naar Sierra Leone werden verscheept en is inmiddels uitgegroeid tot een organisatie die zowel in Nederland als Sierra Leone officieel geregistreerd is.

AfroNed bestaat uit een kleine groep toegewijde en enthousiaste vrijwilligers waarvan een deel in Nederland woont en een ander deel in Sierra Leone. Omdat we onze wortels hebben in beide landen kunnen we probleemloos communiceren en samenwerken met de inwoners van beide landen; fondsen werven en bewustwording ontwikkelen in Nederland, alsmede samen met de bevolking van Sierra Leone hun behoefte bepalen met betrekking op de wederopbouw in Sierra Leone.

De overtuiging van AfroNed is dat de kinderen van Sierra Leone een cruciale rol gaan spelen bij het vormgeven van de toekomst van hun land. Deze kinderen zijn de toekomstige leiders en beslissers van Sierra Leone. Daarom richten we onze activiteiten op het verbeteren van de levensomstandigheden van kinderen en van hun scholing in het bijzonder.