Over Ons

Stichting Afroned

Over Ons

Over AfroNed

De na-oorlogse situatie waarin Sierra Leone nu verkeert en de sporen die dit nalaat op kinderen is een zorg voor veel mensen, zowel voor de inwoners van Sierra Leone en ook voor degenen die inmiddels in het buitenland wonen. Het land is in de greep van de armoede en een groot aantal mensen worstelt dagelijks met het gebrek aan toekomstperspectief. De gelukkigen die deze uitzichtloze situatie ontvlucht zijn en nu bijvoorbeeld in de VS, Engeland en Nederland wonen, vormen hechte gemeenschappen in hun nieuwe woonland. En ondanks hun gevoel van veiligheid en de hogere levensstandaard die zij in hun nieuwe thuis ervaren blijft de gedachte aan de familie en vrienden die zij achterlieten in Sierra Leone aan hen knagen. Dit is ook het geval bij de oprichtster van AfroNed, Binta Jalloh en dit gevoel zorgde ervoor dat ze een groep vrienden samenbracht om gezamenlijk op 20 december 2006 deze organisatie op te zetten. Binta heeft zich ten doel gesteld de kinderen in haar thuisland een beter toekomstperspectief te helpen verkrijgen.

Lees Verder

Ons Doel

AfroNed richt zich vooral op het verbeteren van het schoolsysteem voor kinderen in het district Koinadugu. Hiervoor worden oude scholen gerenoveerd en nieuwe gebouwd, conform zowel de locale als de nationale standaards.

De Stichting AfroNed

AfroNed is een charitatieve instelling, in 2006 opgericht door Binta Jalloh. Binta kwam naar Nederland in 1990 en is zeer gedreven haar geboorteland te helpen bij de wederopbouw..

Hoe kunt u helpen?

Stichting AfroNed hecht veel waarde aan de steun en bijdrage van een ieder die interesse heeft in onze doelen. Bij voorkeur bestaat deze uit financiële steun of uw inzet als vrijwilliger bij een van de vele taken om onze doelen te bereike

Project Coba Junction is af!

Het project in Coba Junction is bijna af. De school moet nog alleen worden afgewerkt (muren verven, vloeren egaliseren en deuren plaatsen). We bedanken de bewoners van Coba Junction en onze vrijwilligers voor hun harde werk en toewijding. Eind maart/begin april zijn wij van plan om naar Coba Junction te gaan en de school officieel te openen.

Doe Mee

Het AfroNed Team

Binta Jalloh
Voorzitter
Daniela Cizkova
Penningmeester
Wilma Stolk
Secretaris
Ko Out
Vrijwilliger
Janine Out
Vrijwilliger
Isheka Kamara
Webmaster - Vrijwilliger